24 Ara 2012

"The difference between men and boys

...is the price of their toys" demis birisi, ben demedim, ama guldum. Tabi bunu bir tekneye yazilmis olmasi da guldurmus olabilir yuzumu, dedim dogru.

Depresif havalari dagitalim biraz. Dun aksam ne yedim biliyor musunuz? Ev yapimi icli kofte, hem de Arjantin'de hem de bir Bolivyali tarafindan yapilmis! Sofrada gorunce sasirdim bi haliyle! Eskiden bir Turk ailenin yaninda calisiyormus, ogretmisler yapsin diye, o da bana da yapmak istemis.

Ben a ne guzel eline saglik diye gotururken icli kofteleri, Arjantinli mr. l. demesin mi guzel ama disi cok kalin, bulgurunu daha ince acmak lazim diye :) Zaten artik ayran ve tursu suyu da seviyor, islem tamam :)

Icli kofteden gidelim, bir arkadas soylemisti bir restoranin Ingilizce menusunde icli kofte "sensitive meatballs" diye cevrilmis, her icli kofte yedigimizde - sanki hergun yiyoruz- mr. l. hatirlatip guluyo... Diyorum yanlis degil, pek tikkatli olmak lazim icli kofteyle, saka degil o is :)

Yarin aksam yolculuk var, Arizona'ya geri donus. Bayan epsilon iyi ucsun, kulaklari acimasin, aglamasin ucaklarda. Daha bileti alinmis 4 ulkeler arasi yolculugu var -yarini da sayarsak- onumuzdeki bir ay icinde. Onlar bitsin, bi bebekle seyahat yazisi yazarim artik :)

Mayis ayindan beri yaz yasiyorum, Madrid yazi, Arizona sicagi, Buenos Aires yazi derken, denize de havuza da girmedim hic. Ayip yani, di mi ama? Hala kilolar duruyo da hic bikini icine giresim yok ondan sanirim.

Bir de fark ettim ki -evet bu yasimda farkina vardim- guney yarim kurede okul yili-akademik yil kavrami yok,  adamlar subatta-martta baslayip aralikta bitiriyo okulu, haliyle seneye dedikleri cidden seneye oluyo, eylul degil.

Bir de bu kacinci gelisim buralara, hala sifonu cekince su ne tarafa donuyo geyiginden habersizim, Kuzey yarimkurede ne tarafa donuyo ki, bi cekip bakiverin benim icin :)

Bi de biz milletce cok titiziz ya, hadi ben manyagim da evlerimiz bal dok yala buralara gore :)

Bir de madem geyige bagladim, ben kucukken boyle filmlerde falan eve ayakkabi ile girenleri gorunce derdim ki ulan sokaklari nasil temiz ki eve giriyorlar, herhalde her gun camasir suyu ile yikaniyo o sokaklar :) Artik icime tuz ruhu kacmis herhalde, ne bileyim...

1 yorum:

  1. Ya bende sana mesaj atacaktim 25inde doneriz demistin. Gitmeden yine gelin istediginiz zaman yiyelim icelim _icli kofte yapamam ama olsa yerdim ;)_ ates'in epsilonu kiskanmasina gulelim. Gelince ara mutlaka

    YanıtlaSil