9 May 2011

Ev sorunsali

Yeni ev ariyoruz, herkes neden diye soruyor, ben soyleyeyim, cunku oyle istiyorum.

Simdi ev sorunsalinin ana olayi su, internetten bakmak lazim, yola yururken camlara bakmak lazim ilan var mi diye. Bunun sahibinden kiraligi var, emlakcisi var. Buralarda cok sevdikleri 1970 model mobilyalilari var, dahasi 1970 model mobilyalari yeni gosteren 1940 model mobilyalilari var.

Ilk defa boyle ev ariyoruz, sorun orda. Yani amerikanyada hersey ne kadar kolaydiysa burda o kadar zor oluyor.

Ama bir ev gorduk ki, buraya not etmem gerekiyor. Dun gordugumuz daire "exterior"du, bu demek ki ev dis cephede. Bir de kocaman terasi vardi, bize ilginc gelen kismi. Neyse, binaya girdik, girisi cok guzel, kapida guvenlik gorevlisi falan. Bindik asansore 7. kata ciktik, her sey guzel. Kapi bir acildi, bizim sok basladi. Nerden baslasam ki, salon disindaki butun odalar, banyo, mutfak aydinliga bakiyor. Yani odada cam actin mi milletin banyo ve mutfak kokulari senin odanda olacak. Yerler korkunc, ev dokuyuyor. Terasi ise nasil anlatacagimi bilemiyorum bile, gayet buyuk, ama ustu bilgidiniz siyah cop torbasi ile kapatilmis, kapisi tutsan elinde kalacak gibi. Evdeki dolaplarin kapaklari kirilmis, felaket bir halde. Beyaz esya evde oluyor genelde, bunlar ilk cikan buzdolabi ve firini almislar sanirim. En azindan benden yaslilar, onu biliyorum :)

Ilanda ev klimali diyordu, biz goremedik, ayip olmasin bari bir sey soralim dedik. Sorduk, "klima nerde?" mutfak olabinin icinden elektrikli buz kovasi gibi bir sey cikti. Bunu odalara goturup sogutucu olarak kullanamilirsiniz, klima bu diye.

Ondan sonra arkamiza bakmadan kactik! Toplam gezimiz 4 dakika surdu, ki bence fazla bile kaldik!

4 yorum:

  1. Demek oralar da ayni. Ben bu memleketlerde en cok ev bakmayi sevemedim zaten. Esyali derler oradan buradan toplama esya cikar. Genis derler nohut oda bakla sofa. Ama itiraf etmeliyim klima kismina cok guldum bu ev bakma tarihinde yasanmis bir ilk olabilir :)

    saka bir yana kolay gelsin ve iyi sanslar umarim icinize sinen bir seyler bulursunuz en kisa zamanda.

    YanıtlaSil
  2. elektrikli buz kovasına klima demek, satış bu olsa gerek:)

    YanıtlaSil
  3. Dilerim tam aradığınız şekilde bir ev bulursunuz!

    YanıtlaSil
  4. Gulcin, evet ya, bu ev sorunsali her yerde ayni demek ki! Klima olayi tam komedi zaten :)

    Sebnem, yazin gelirken getireyim sana Ispanyol klimasi, saraplari soguk tutar kesin. Sen eylulde kullanirsin artik :)

    Cok tesekkur ederim Tijen, baya zormus bu isler.

    YanıtlaSil