27 Ağu 2010

Madrid'den selamlar!

Yazmayali yine cok oldu di mi? Ama hayatimda gecirdigim en hareketli yazi yasiyorum kesinlikle. Bakalim gelecek yazlar nasil gececek.

Arizona'dan Madrid'e tasindik. Yol bize kisa geldi, tasinirken Buenos Aires ve Istanbul'a da ugrayalim, hatta ikisinde de birer parti yapalim dedik birlikteligimizi kutlamak icin. Simdi yerlesme isleri ile ugrasiyoruz, ve de burokratik islerle. Burokratik islerin en verimli sekilde yurutuldugu bir ulkeden sonra burada biraz bocaliyorum tabi, ama alisacagim.

Isin en zor kismi dil. Yeni bir dil ogrenilmeyi bekler. Ispanyollarin Ingilizce'si ya hic yok ya da oldukca kotu, tabi arada istisnalar var. Neyse is icin Ingilizce yeterli ama diger her sey icin Ispanyolca sart. Simdilik anadili Ispanyolca olan es avantajini kullaniyorum ama bu isi bir an once halletmek sart.

Devami gelecek insallah, hatta tasinmanin guzel yanlarindan da bahsedecegim bir gun, ama bu aralar cok yoruyor beni burokratik isler, ev isleri falan. Arkasi yarin yani... (not: kimi kandiriyorum, arkasi yarindan baya gec gelebilir :)) )


4 yorum:

  1. Hola Burcu :)
    Resim bekleriz :P Yerles guzelce dili de ogrenirsin es avantaji var zaten ;)

    YanıtlaSil
  2. Hola Nevin, Como estas? :)
    Bakalim, her sey bir yoluna girsin de dil de ogrenirim insallah :) Selam oyle hane halkina :)

    YanıtlaSil
  3. mucho buenos mu denir cok iyi diye.

    uydur uydur gitsin be Ayse... Bir gun francophone bir adam bana "parlez-vous francais" demis bulundu. Ben de "yeah! un peu" diyecek kadar unutmusum fransizcami... yani uydurunca da oluyor. :) saka saka.

    neyse, cok sevindim sag salim gitmenize... Herseyiniz hayirli ugurlu olsun. cok sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ayse,
    Cok tesekkur ederim, aka muchas gracias :) Ispanyolca'mi konusturuyorum gordugun gibi. Bakalim uydurmayi denyeyim ben de :)

    YanıtlaSil