23 Tem 2009

Pazar ve bamya

Dun burda kurulan pazara gittim buyuk umutlarla. Aslinda umutlarim cok da buyuk degildi ama neyse. Amerika'da zaten ciftci pazari cok buyuk bir luks. Neyse, bu baska bir yazinin konusu olsun. Pazar dedgim 10 tezgah falan zaten. Cumartesileri daha buyuk oluyormus. Bu 10 tezgahin sadece 3'u sebze meyve satiyodu. Gerisi ekmek, taki, dondurma fln.

Diyecegim, pazarda insani boyutlara yaklasan bamya buldum, aldim :) Satici kiz kac kere soyledi yandaki kutudakilerden al, onlar iri diye. Derdimi anlatmaya calistim ama nafile, her seyin irisi makbul bu ulkede. Sonra da 10 dakika falan beni ikna etmeye calisti, sen bunlari kizart en guzel oyle diye. Dedim ben yemek yapacam beni rahat birak, ben biliyorum bamyanin ne oldugunu :) (tabi bir de boyle bir kitle var burda, sebzeleri tanimiyorlar, hele marketten bir suru yesillik-ot alinca kasiyer soruyor nasil yiyorsun bunlari, nasil pisiriyorsun diye) Neyse, satici kiz tepemi attirdi, almazdim ondan bir sey ama o bamyalariyla mis kokulu kavununa sukretsin!!!

Yasasin sebze yemekleri!!! Yasasin Istanbul'da evin sokagindaki pazar!!! Amerika'ya pazar kulturu getirelim :)))

2 yorum:

  1. Ha ha biz de Phoenix'te kurulana gitmistik cumartesi gunu sanirim tam bir hayal kirikligi idi :)) Yalniz Superstition tarafinda bir farmers market ogrendim. Aaa bir de bizim o taraflarda tarlalar var girisinde satis yapiyorlar. Istersen gidelim bir ara :)

    YanıtlaSil