25 Tem 2009

Bir Balkabaginin Basina Gelenler

On not: Butternut squashin Turkce'sini tam bulamadim :(



Balkabagi gune limon sepetinin icinde uyunarak baslar, basina geleceklerden habersiz. Derken benim ellerime gecer.








Soyulup, parcalara bolunur, firinlanir...










Butun bunlar yetmezmis gibi ezilir, yumurta ve unla karistirilip gnocchi haline getirilir. Haslanir, itina ile hazirlanan sosla harmanlanir. Sonra da afiyetle yenilir :)

2 yorum:

  1. Vay anasina diyorum :) Sanirim tam karsiligi yok Turkce'de ama kabak tatlisinda Turkiye'de kullanilan kabakla yakin akraba olmali. Cunku bu benim elimde ya kabak tatlisina ya da pirasali kabak corbasina (mercimek corbasi ama cok tatliymis seklinde yorum olan) donusmuslerdi. Bu sekilde hic denemedim. Tarifi alayim ben bunun :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de sozlukten baktim balkabagi olarak geciyor, ama o kadar cok kabak cesidi balkabagi olarak geciyor ki :(

    Firindan cikardiktan sonra, soguyunca ezip bir yumurta ve aldigi kadar unla yoguruyorsun. Sonucta hafif yapiskan bir hamur gibi oluyor. Kaynar suda makarna gibi haslaniyor, tabi hepsi birden degil, 3-4 seferde falan. Suyun yuzeyine cikinca pismis demek. Herhangi bir makarna sosuyla yiyebilirsiniz :) O gun icinden ne yapmak geldiyse :)

    YanıtlaSil