13 Ara 2013

TGIF #1

Yeni bir yazi dizisine baslamaya karar verdim, artik kurumsal dunyanin bir neferi oldugumdan cuma gunlerinin bir anlami var. Eve is getirmemenin de, yani bir uyanis yasayip, bir dakika ya, niye manyak gibi bu makaleleri okuyorum aksamlari dedim kendime, sonucta benim researchum degil bunlar. Neyse, diyecegim, cuma demek artik haftasonu calismamak demek, alismak kolay olacaga benzer :)

O yuzden ben de TGIF basligi altinda geyik yapmaya karar verdim, cunku artik cok ciddi bir is kadini oldugumdan baska basliklar altinda geyik bana yakismiyor :)

Bu arada bunlari yazarken Sezen Aksu sol kulagimda iste biz o gun tukenecegiz diyor, nasil bir damardan girme sarkisidir bu da. Neyse, dinlerken canim bir kadeh raki cekti arkadaslar, soyle beyaz peynir/kavun olsa yaninda, bir de guzel muhabbet ister yanina tabi, muhabbetsiz raki olmaz arkadas! Raki sofra icecegi, oyle oturarak, yavas yavas gidecek, otururken cok iyi, ayaga kalktin mi sallanacan :)

Simdi ben bu Sili denen diyara geldim geleli bir Turk urunu gormedim hic bir yerde, ta ki psuedo icli kofte satan arap tukkanina gidene kadar, orda dizmislerdi Efe'leri. Aldin mi dersen i-hi yok almadim. Emziriyorum arkadasim, rakiya bakip ic gecirmeye mi alayim, zaten evin Arjantinli kisisi iyidir hostur, severim cok kendini, ama bir raki muhabbeti bilmiyor arkadasim. Cok denedim ben, yok, i-hi. Beyaz peynir, raki, kavun seviyo ama yok, i-hi. Zaten dunyanin bir ucunda iki basimiza kizmizla kalmisiz 7/24, raki sofrasinda da edecek muhabbet kalmiyo haliyle.

Velhasil sevgili okuyucu, beyaz peynirini kap gel, bi cilingir sofrasi kuralim, fonda Sezen Aksu desin "simdi artik kelimeler yetersiz anlami yok..." Iste o zaman tam olur TGIF!

4 yorum:

  1. Hic gulecegim yoktu raki sofrasi yapmak sart oldu bir sekilde :)

    YanıtlaSil
  2. Rakı içmeyi hiç beceremedim ama muhabbetini hep sevmişimdir.. Haydi kur sofrayı humuslar da benden olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhh, gelsin humuslar! Gelin de kuralim bir sofra yahu :)

      Sil