29 Tem 2013

Seninle bir yil... Bayan Epsilon'a

Canim kizim, 10 gun once bir yasinda oldun, kitalar arasi tasinma sirasinda yazamadi annen. Iyi ki dogdun bebegim, cok sansli bir anne yaptin beni kucuk afacanim. Daha dun gibi aklimda dogdugun gun, diyorlar ki kac yasina gelirsen gel, dun gibi aklimda olacakmis o hep, dogrudur. Su anda Sili'de bir otel odasindayiz, gece, saat 12:46. Jet-lag oldugumuzdan saat 7 de uyumustuk ikimiz de. Sen ateslisin, miden de bozuldu, doktor gelecek, onu bekliyoruz. Daha dogrusu ben bekliyorum, sen uyuyorsun babanin gogsunde. Ilk dogdugun gunlerdeki gibi.Atesin dussun, sen hic hasta olma minigim. Keske elimde olsa da seni her kotulukten herseyden koruyabilsem. Canim kizim, bunlari neden bloga yaziyorum bilmiyorum, belki buyuyunce okursun diye, belki de yazmak beni rahatlattigindan. Seni cok seviyourm bebegim, bunu hep bil, hic unutma, hep yaninda tut. Anne diye sarilisin, uzanip opmeye calisman, elimi tutup sacinda gezdirmen, gozlerinin gulusu, yuzunun gulusu, bunlarin hepsi icimi eritiyor biliyor musun? Sen hep yurumek istiyorsun, hep insanlari en cok da cocuklari gozlemlemek. Turkiye'deyken kedi-kopek sevgin de basladi. Yolda bir cocuk ya da kedi gordugunde ih ih ih diyip bir sevinc cigligi atiyorsun, cocuklar sana bakmayinca cok sinirleniyorsun. Yuruyemiyorsun heniz kendi basina, ama surekli elimi tutun da yuruyeyim diyorsun. Kucak cok ama cok seviyorsun, seni hep wraplarda tasimamin sonucu belki, belki her bebek sever kucak bilemiyorum, ama ben de cok sevdigimden memnunum :) Baban annelerin cocuklarini tasima konusunda bir yetenegi oldugunu dusunuyor :) Anne diyorsun, anneanne diyorsun, anane degil ama :) gel diyorsun, dede diyorsun, mama ve meme diyorsun, ama papa demiyorsun, baban bozuluyor :) Bu kelimeleri soyluyorsun ama meme/mama ikilisinden baska gercekten ne kadar bilincli soyluyorsun bilemiyorum :) 3 dil konusuluyor etrafinda, simdilik Turkce anliyor gibisin, ya da tesaduf oluyor. Yazliktan ayrilirken sana canim gidiyoruz burdan dedim, ve oyle bir sinirli bagirdin ki! Buyuk ihtimalle tesaduftu, ama hosuma gitti! Denizi cok sevdin, ama kuma dokunmak bile istemedin :) Suslusun, ustunu giydirirken eger begendiysen elbiseni cigliklar atiyorsun, begenmedigin kiyafeti giydirirken hic hoslanmiyorsun, gunes gozluklerine bayiliyorsun, takinca poz veriyorsun hemen. Oyuncaklarini cok seviyorsun, bir cogu kolilerde buraya dogru yolda, magazada ayni oyuncaktan gorunce taniyorsun ve cilglik cigliga istiyorsun onu! Yemek hic yemiyorsun, varsa yoksa sut! Sut bagimlisi diyordu sana Madrid'deki doktorun, burdaki ne der bilmiyorum. Meyve ve yogurt en sevdiklerin sanirim, bir de ayran. Turk kizi seni :) Sabah uyaninca anne ve baban yanindaysa senden mutlusu yok, aslina var, ben :) Senin mutlu suratin beni cok ama cok mutlu ediyor. Canim kizim, iyi ki dogdun, iyi ki varsin, upuzuuuun, mutlu, saglikli, huzur dolu yillarin olsun onunde, seni cok ama cooook seviyorum! Annen...

6 yorum:

  1. epsilon bebek iyi ki dogdun! Cok mutlu olcagin, hep istediklerini yasayacagin bir hayatin olsun senin. Mecburiyetlerin olmasin, dileklerin, umutlarin olsun hep. Sen buyurken dunya da guzellessin cok guzel bir dunyan olsun. Dogun gunun kutlu olsun.

    PS: Annesi ama boyle okuyanlari aglatmak olmuyor soyleyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gulcin, ama boyle yorum yazarak anneyi aglatmak da olmuyor, soyleyeyim :) Guzel dileklerin icin cok tesekkurler
      1

      Sil
  2. Kızının doğum günü kutlu olsun mutlu yaşasın sizlerde tanıklık edin. Bunlar hep unutuluyor, zaman çok çabuk geçiyor. Yazıya geçirmekle çok iyi yapmışsın. Devam et.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Defne, unutuyorum bir cok seyi evet, daha sIk yazmak lazim aslinda.

      Sil
  3. Doğum günü kutlu olsun miniğin. Hep mutlu hep sağlıklı olsun ve hep gülsün. Ben tanıdığımda anne karnındaydı, o zamandan sevmiştim o'nu. Kendisiyle tanışmayı çok istiyorum. Bir de bu günlerde annesini üzmesin, hasta olmasın.. aman diyim hassas dönemler :) Bol şans Burcu'cum, kalbim sizinle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak evi tuttuk sayilir, rahat bir odamiz da var size tahsis edilecek, gelip tanisabilirsiniz yani :) Seni hatirliyordur belki anne karnindan :) Cok tesekkurler guzel dilekler icin...

      Sil