24 Nis 2013

Madrid'e veda....mi?

Dun bu sehrin en sevdigim mahallelerinden birindeydim. Hava piril pirildi, gunes icimi de isitiyordu, mutlu hissettim kendimi. Ustelik 23 Nisan'di, nese doluyordu insan.

Annem bayan epsilonla oldugundan, uzun zamandir ilk kez sucluluk hissetmeden bir kafede oturup dusundum.

Madrid'i sevmeye bir baharda basladim ben, gunesli gunlerde - neyse ki coklar- sehri sevdim. Aslinda bahar ve araba alisimiz ayni zamanlara denk geldi. Belki de okula giderken bir saat metro/tren yerine Castellana'da yeryuzunde gitmek, plaza de Colon ve Cibeles'e gunaydin demekti sevdiren Madrid'i bana bir bahar sabahi. Belki de o bahar sabahi Ispanya'daki burokratik islerimin bitmis olmasi, ya da aldigim psikolojik destekti, bilemiyorum.

Ama bir bahar sabahi sevdim ben Madrid'i, hem de tahmin ettigimden daha cok.

Ve dun, yine bir bahar gunu anladim Madrid'i de ozlenecekler listesine koyacagimi. En cok da baharini ozleyecegim Madrid'in. Kaldirimlara atilmis masalarinda kahve icmeyi, acelesizligini, birbirinden guzel binalarini, bildigim sokaklarda yurumeyi, leziz yemeklerini, pazarlarini, parklarini

Gelecek bahar yeni bir sehirde olacagiz, sever miyim oralari? kim bilir... Ama ozlenecek seyler listem kabariyor gitgide ve bu beni mutlu etmiyor. Bir sene sonra belki doneriz Madrid'e belki donmeyiz. Hayat her zaman bir belirsizlik yumagi olsa da bu belirsizlik de beni pek mutlu etmiyor...

Bakalim...




12 yorum:

  1. b., oyle iyi anliyorum ki seni.
    soylemem gerek yok sanirim sen de beni anliyorsun cunku biliyorum.
    gecen gun onu dedim ben de ama zaten benim ozledigim oyle cok sey var ki...
    bir yandan yeni guzellikler taniyoruz iste b., bambaska deneyimler. o kismi cok guzel.
    ama gercekten seni cok ama cok iyi anliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gulcin, evet iyi anliyoruz birbirimizi. Ozlemek de guzel bazen de liste artiyor her gecen gun...

      Sil
  2. ben de sizi anlıyorum ve diyorum ki "hadi hadi önünüze bakın yürüyün ilerleyin, her nereye gidiyorsanız şimdi de orayı sevin, eğlenin" :))) söylemesi kolay biliyorum ama gitmenin verdiği duygu da biliyorum ve çok seviyorum ben. hele bir de bunları bir bebekle yapmak... epsilon sana sonra çooook teşekkür edecek burcu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bakalim tesekkur edecek mi epsilon, ya da der bi duramadiniz yerinizde, ben de arkadaslarimla buyuseydim...
      Neyse, gidelim de bekliyorum ziyarete dunyanin oteki ucuna...

      Sil
    2. Duyguya katiliyorum onunuze bakin ve gelecek gunlerin heycanini hissedip endiselenmek yerine mutlu olun. Bence de bayan epsilon sana tesekkur edecek. Gittigi yerde de arkadaslari olacak onun :) Bu arada ben Demet, Gulcin ve Duygudan duyup takip etmeye basladim ama sanirim ilk defa yorum yaziyorum buraya.

      Sil
    3. Hosgeldin Demet! Oyle olacak gidince artik, iyi ki gelmisiz diye yazarim belki bir kac aya :)

      Sil
    4. b. gecen gun t. ile konusuyorduk. Benim annemle babam baska ulkede dogup Turkiye'ye goc etmisler. Ben Turkiye'de dogup Amerika'ya goc ettim sanirim jr. t'de burada dogduguna gore bi yerlere gocecektir eger dede ve babasini izlerse dedi :) Bayan epsilon bu gidisle birlesmis milletler de calisabilir sanirim anne ve babasini izlerse ;)

      Sil
    5. Ycurl, evet olabilir :) Dedesi baska ulkede dogmus, Arjantin'e goc etmis, babasi Arjantin'de dogmus, henuz yerlesik hayata gecemedi, 12 senedir Avrupa-Kuzey Amerika-Guney Amerika arasi paslasmalari oynuyor :), bakalim Kayra ne yapacak.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Neden olmasin? Ama tasinma nedenimiz pek iyi degil, ondan degismeyelim, sen de ugrasma :)

      Sil
  4. Merak etme oralari da seversin. Yaninda sevdiklerin olduktan sonra eminim her yer guzel olur ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O en buyuk teselli zaten... Arizona'ya gelsek olur bak :)

      Sil