1 Nis 2013

Bayan Epsilon'a...


8 ay 13 gun oldu sen hayatimiza gireli... Seni beklermisim ben bunca yildir, bilmeden. Klise belki di mi bir annenin sozleri, klise de olsa boyleymis benim anne hallerim.

Senin gozlerinde mutlu oluyorum ben, senin gozlerinin icini gulunce, bir tebessum konuyor dudaklarima... Ispanyolca da bir onluk lazim diyorlar babana, yani senden bahsederken azinin suyu akiyormus, Turkce de bunu yemekler icin kullaniyoruz genelde, agzimin suyu akti diye. Ogreneceksin :)

Cok dil konusuluyor etrafinda, cok da degil aslinda 3 tane. Ve sen ucunu de merakla dinliyorsun, sen insanlari dinlemeyi seviyorusun, o kesin, ve onlari gozlemeyi. Babana benzemissin bu konuda, gozlemlemek en sevdigin sey.

Yuruyebilen cocuklar cok ilgini cekiyor, hayranlikla izliyorsun onlari, gozunu bile kirpmadan. Hareket etmeye cok heveslisin. Seni izlemek cok ama cok keyifli.

Sana ogretmek istedigim o kadar cok sey var ki. Oncelikle guclu olmayi ogretmek istiyorum. Ben istedigim kadar guclu degilim, ama sana ogretebilmeyi istiyorum. Ogretebileyim de hep kendi ayaklarinin uzerinde dur istiyorum. Sevmeyi zaten biliyorsun, onu hic unutma istiyorum. Hayatla ilgili cok sey var ogretmek istedigim sana, ama biliyorum kendin ogreneceksin bunlari birer birer. O yuzden en onemlisi sana ogretecegim, hep yaninda oldugumu-oldugumuzu bilmen. Ben senin siginacagin liman olmak istiyorum, sevildigini hep bildigin, hayatinda her an hic bir tereddit duymadan gelebildigin.

Biliyorum, gun gelip cok kavga da edecegiz, ama ben hep burdayim, bunu bil istiyorum. Her ne olursa olsun, seni hep sevdigimi, sevecegimi bil istiyorum. Sen bana bir insanin hayalimin otesinde sevilebilecegini ogrettin minik kizim. Seni cok ama cok seviyorum. Buraya yaziyorum ki bunlari, belki bir gun buyudugunde okursun, her zaman sevildigini bil diye.

Ilk gordugumde seni ameliyat masasindaydim, hic istemedim oyle olsun, ama sen daha inatci ciktin, ben ters durdum, donmem dedin, sezeryan oldu dogumun. Yesil perdenin ardindan gosterdiler seni, sonra hemen yanimda testlerini yaptilar, giydirdiler seni, omuzuma koydular. Gozlerin hep acikti, gozlerimin icine baktin direk, inceledin beni, ben de seni. Bu benim mi dedim, inanamadim. Bir de bakislarin ayni babandi minigim, icimden minik mr. l. cikti dedim.

Baban kapida bekliyordu seni, hemen ona goturduler, baba kiz konusurken siz, benim ameliyatim bitti. Sonra kisacik bir kac dakika icin birlestik ucumuz. Basta babanin girmesine izin vermeyen aneztezi uzmani birlestirdi bizi, sevdindik.

Sonra sen anneannenle tanismaya gittin, ben de dinlenmeye... Ayaklarini oynatabilince gideceksin odana kizinin yanina dediler, hic durmadan oylatmaya calistim ayaklarimi, bir saat sonra yanindaydim. Sen cok acikmis, her gordugunu emmeye calisiyordun. O kadar miniktin ki...

Beraber uyuyoruz geceleri, acikinca, sacimi cekerek uyandiriyorsun beni, sabah uyaninca da babani ve beni tekmelemeye basliyorsusun, ta ki biz uyanana kadar. Ikimiz de uyaninca gulumusemelere basliyorsun zafer edasiyla.

Insan nasil bir anne olacagini bilemiyor anne olana dek, sen beni mutlu bir anne yaptin.

Ben sevgi sozlerinin havada uctugu, cok sIk soylendigi bir evde buyudum, sen de oyle bir evde buyuyorsun, seni cok ama cok seviyorum.

5 yorum:

  1. Sabah sabah aglattin ne guzel yazmissin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim begenmene, aglamasan daha iyiydi tabi de :) cok optuk ates bocegini

      Sil
    2. Gozleri yasartacak kadar guzel yazmissin iste :) Biz de Kayra'yi optuk. Ne yazik ki bugun ates bocegi 1 nisan sakasini yapti kafasini yardi neyse dikise gerek kalmadi :(

      Sil
  2. muthis yazmissin b, cok guzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Gulcin! Buyuyunce okusun kucuk hanim diye arada yazacagim sanirim.

      Sil