31 Ağu 2011

Alicante - Valencia Arasi

Jarez, Spain

Topu topu 1 saat 50 dakikalik yol, ama Akdeniz kiyisinda, manzara guzel yani. Alicante resimlerinden de anlayacaginiz uzere bu gezid efoto cekmek istemedim cok, en azindan Alicante ayaginda. Sadece dinlenmek istedim, bos bos yatmak, elimde kitabim, deniz kiyisinda ve de saatlerce denizden cikmamak! Oyle de yaptim.

Valencia'ya dogru yola cikarken de turist damarin tuttu yine, adini duydugum minik bir kasabaya ugrayalim oyle gecelim dedik: Jarez

Sansimiza o gun bu sevimli kasabanin minik pazari da kuruluyormus. Ve ben pazarda senelerdir gormedigim bir sey buldum: Acur. Biraz alip, eve getirip tursusunu kurdum, insallah guzel cikar!


DSC_0558

Bu da pazardaki flamenco standi :)

DSC_0553

ve kuru meyveler...

DSC_0544

Yukarida gordugunuz denizi ve pazari ile bu minik kasaba benim gonlumu fethetti kisa surede. Zaten nerde bir pazar, yesil otlar, taze sebze ve meyveler goruyorum, icim gidiyor her seferinde. Ben cocukken hic sevmezdim bu pazar olayini, simdi her seyi pazardan alayim istiyorum. Sanirim yas ilerleyip yemek yapmaktan buyuk zevk almaya baslayinca boyle oldum ben. Neyse diyecegim, gonlum kolay fethediliyor, bir pazara bakar :)

Bu minik kasabanin ara sokaklarinda yuyurken kendimi cok sansli hissettim, bu guzellikler arasinda yuruyebildugum icin, gorebildigim, koklayabildigim, kisacasi herkesin sahip oldugu duyulara sahip oldugum icin. Bazen hayatin kosusturmalari arasinda unutuyoruz tadini cikarmayi boyle guzelliklerin. Sevdigim manzaralardan bazilari...

Kuaforun tabelasi sokakla uyum saglamis gibi geldi bana
DSC_0541


Bu Ispanyol evlerini cok seviyorum ben, minik balkonlari ile
DSC_0548

DSC_0551


Su balkonun zerafetine bakar misiniz? Balkonun altindan gecerken manzarasi ne kadar guzel! Bunu ilk Andalucia'da gormustum, ben cok sevdim.

DSC_0559

Bu minik kasaba genel olarak cok guzeldi, ama Ispanyol'dan cok Ingiliz vardi kesinlikle. Yani diyecegim cok turistik, ama yine de yolunuz buralara duserse ugramadan gecmeyin. Hatta ben yolumu Alicante'ye bol bol dusurmeyi planliyorum!

Bu yaziya bir dip not da su. yolda giderken kenarda birer plastik sandalye uzerinde oturan bikinili bayanlar gordum hep. Ne oldugunu anlamadim basta. Sonar bol bol gorunce, bir kac araba da durunca farkettim :) Bana ilginc geldi :) Sonucta o sicakta cok kiyafet bogabilir :) bir de tabi bikini olunca daha competitive oluyor market herhalde - en azindan surpriz olasiliklari azaliyor :) Asagidaki fotograf pek gorunmesede nasil bir yol kenari oldugunu gorebilirsiniz :) Bu da boyle bir animdi, ilk defa boyle bir sey gordum :)

DSC_0580

3 yorum:

  1. ben de ilk defa boyle bir sey duydum ilgincmis hakikaten :)
    Cok guzel yerler cok. bayildim bu seriye merakla takip ediyorum ve yolun devamini bekliyorum. Toledoda da bu balkonlarin alti hep tahtalardan oymalarla suslenmisti. Ben de onlara bayilmistim. yazlik yerde bu daha guzel olmus ama. Ne ince bir zevk degil mi kendi gormedigin ama yoldan gecenlerin gorecegi yerleri de suslemek sahane!

    ve demisin ya sevindim bu hislerim icin diye bazen bana da oluyor o his. O kisacik anlara bayiliyorum sukretmeyi hep becerebilsek keske.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Gulcin, evet, Toledo'da da oyle, bence de cok ince bir zevk, yoldan gecenleri de dusunmek. Bir de o kisacik sukretme anlari hep olsun, insan mutlu oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. merhabaa:Dyeni bir izleyici olarak blogunuzu işgal etmiş bulunuyorum:) ispanyaya çocukluğumdan beri hayranlığımvar thalia sayesinde başladı(tamam maksikalı olabilir) ama öyle sanarak tutuldum:D aşırı derecede flamenko hastasıyım bu yüzden ilgimi çeken ilk şey flamenko standı oldu:))

    YanıtlaSil