13 Eki 2010

Yeni adet

Bugun yeni bir yazi dizisine basliyoruz sayin seyirciler!!! Bu tarihi (!) ana taniklik yapacagiz hep beraber.

Ben bizzat kendim soyle bir karara vardim, her hafta "haftanin olumlu seyler listesi" yapacagim. Yani ne bileyim, okudugum kitap olabilir, yedigim bir seyler olabilir. Kisacasi yuzume tebessum konduran seyleri dusunup, bir tebessum daha kondurabilmek asil amacim, yani bir suredir icinde bulundugum depresif hallerden cikmak cabasi biraz da. Devam eder mi nasil olur, bilmiyorum. Bir baslayalim da, gerisini sonra dusunuruz. Iste bu haftanin listesi:

Tebessum 1. Metroda ayakta kitap okuyanlari gormek, bana lise gunlerimi hatirlatti. Lisede son iki sene servis icin cok buyudugume karar verip, otobusle gitmeye baslamistim. Tabiki, Istanbul'un genelinde oldugu gibi, tek otobusle gitmem soz konusu degildi. Kadikoy'de duraklayarak gunde 4 kere ayakta IETT yolculugu yaparken ev buyuk zevkim, tek elimde tutup okumaya calistigim kitabim, bir de walkmanimdi (evet evet, yasliyim, walkman dedim :))

Tebessum 2. Semtimizin sabit pazarina gitmek beni mutlu ediyor. Neden derseniz, yaslisindan gencine bir suru insan orda oluyor, baligini temizletiyor, kasaba hangi etin, nasil kesilmesini istedigini anlatiyor. Birbirinden guzel peynirlerin tadina bakiyor. Mis kokulu domatesleri aliyor, her seyi pazar arabasina koyup evine donuyor. Ve peynirci amca, benim ne sevdigimi cok iyi anlamis, bana birbirinden guzel peynirleri tavsiye ediyor. Ayni zamanda ben Ispanyolca ogrenirken, kizinin da Ingilizce ogrendigini gururla anlatiyor. Tabi ki bu hikayeler, mr. l. in tercumeleri sayesinde bana ulasuyor.

Tebessum 3. Dun burda tatildi. Bu tatili daha once gitmedigimiz bir mahalleye gidip amacsiz yuruyerek gecirdik. Her bir seyler atistirmak istedigimizde bir baska bara gittik, tapalarin tadina baktik. Kisacasi Madrid'de oldugumuzu anladik biraz. Nice boyle gunlere diyelim.

4 yorum:

  1. Harika! Depresif hava dagilmis :) Ne guzel sabit bir pazara gidip peynirci amca edinmek :)Yeni bir sehri kesfetmenin yolu bilmedigin sokaklara girmektir :)) Hos bu Arizona icin gecerli degil -hmmm peki Amerika icin hic gecerli degil :)-

    YanıtlaSil
  2. Evet, yazarken dagildi biraz :) Amerika'da bilmedigin sokaktan ne cikacagi belli olmaz tabi :)

    YanıtlaSil
  3. süper fikir bence..uygulamaya devam edin.depresiflikte dibe vurduğum şu günlerde banada ilham oldunuz..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Elif, siz de uygulayin derim. Depresiflige faydasi var gibi gozukuyor simdilik. Sevgiler

    YanıtlaSil