18 Ara 2009

Kumpir

Bugun konumuz kumpir. Kesinlikle su anda bilgisayar karsisinda ogle yemegi yiyor olmamim me menumun kumpir olmasinin bir alakasi yok :) Tabi evde yapilan cakma kumpir diyelim...

Today I blog about a Turkish fast food made out of baked potatoes -named kumpir-, and it has nothing to do with me having a homemade pseudo version of it for lunch :) Unfortunately, all these makes sense if you know the local places I refer. Thus, this time in Turkish only. Sorry. For Mr. L., you have been to all the kumpir places I talk about here, so no worries. In fact, you even got wet eating kumpir in Ortakoy , which I also talk about :))

Kumpirle asil askimiz lisedeyken, yani kendi basima ta karsilara gecip Ortakoy'e gidebildigim zamanlarda, basladi. Ortakoy'de caminin duvarina oturup kumpir yerken az islanmadim yani, hayir Ortakoy iskelesine de oyle sIk vapur gelmez....

Tabi Ortakoy'de kumpir deyince, yaninda da bufeden alinmis, gazete kagidina sarili tombul sise efes... Kumpirin tadi miydi askimizi buyuten yoksa Ortakoy mu bilinmez, ama sevmistim iste...

Kumpir denince tabi bir baska klasik de ODTU. ODTU Carsi'ya ilk gittigimde (ki yanimda muhtemelen ODTU'de tanistigim ilk kisi olup simdi de cok yakin arkadasim olan biri vardi, o kisi, okuyorsan ses ver :))) meshur Ortakoy kumpiri ilanini gorup dalga gecmistim. Klasik Istanbul'lu Ankara'ya gitmis, begenmemis olayi... (evet kabul ediyorum :))

Daha sonra Hocam Piknik ile tanistim ODTU'de. Buraya link koymak icin aradim, Eksi Sozluk'de karsima cikti, ne guzel. Ama asil olay sozlukteki ilk entry ben mezun olduktan sonra yazilmis, yaslaniyorummmm....

Neyse, Hocam Piknik'e geri donersek, kasarli ekonomik desem bana katilanlar parmak kaldirsin oturdugu yerde olur mu? Ekonomik demek kucuk boy demek, kasarli demek ise bir kumpirin kasar alabilme kapasitesine sasmak demek :)

Olayin ozu:

1. Kumpir denince bir Ortakoy, iki Hocam Piknik :)
2. Yazinin basinda bahsettigim cakma kumpir ilk paragrafi yazdiktan sonra tukendi :)
3. Sebo: ODTU'ye gidince benim icin bir kasarli ekonomik lutfen :)
4. Ortakoy'de herhangi biri: Sen de benim icin bir kumpir ye lutfen, beklerken de iki midye dolma... (uff, kardes askerde olmasa ondan isterdim Ortakoy'de kumpir yemesini benim icin :( )

9 yorum:

  1. Hocam Piknik'i bilemem ama Ortakoy'de ben de yagmur altinda kac kere kumpir yedigimi hatirlarim. Ama o zamanlar boyle yan yana kumpirciler yoktu daha -sene offff cok eski iste- Daha yeni yeni baslamisti belki de. Universitenin yakin olmasinin avantaji da var iste :) ama en son zamanlarda Ortakoy'de yedigim kumpirden o ilk zamanlardaki tadi hic bulamadim. Oh kumpir olsa da yesek :)Sen de bailey's den basladin kumpire acildin bir de midye dolma diye noktaladin. Yorumsuzum artik :)

    YanıtlaSil
  2. Hemen hemen ayni senelerden bahsediyoruz ycurlcugum :) Bir de ben kucukken Kiz Kulesi denizin ortasindaydi. Birden aklima geldi, ne alakaysa... Bir daha yemek yazmamaya calisirim artik :)

    YanıtlaSil
  3. Takiliyorum ben sana yemek memek sen yazmaya devam et de Kiz kulesi hala denizin ortasinda degil mi? :)))

    YanıtlaSil
  4. Ya ortasinda da Uskudar sahil yolunu baya bir doldurduklarindan artik Uskudar'a cok cok daha yakin :)

    YanıtlaSil
  5. Ses veriyorum:)
    hocam piknikteki kumpirin üstüne tanımam, diğer kumpirlerden ayıran kısmı kaşarla harmanlandıktan sonra üstüne ekstra kaşar konarak tekrar fırına verilmesidir.
    Ben yağsız tuzsuz kaşarlı söylerdim, üstüne de bol mısır ve zeytin..
    en kısa zamanda senin ve kendim için de yicem:)
    mektubunu yazamadım, bari kumpirini yiyeyim..

    YanıtlaSil
  6. Sagol Sebnemcigim :) Simdiden afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  7. Ben de bol zeytinli ekonomik sosis-kasar istiyorum ama Hocam Piknik'ten. :P Gerci ben su anda cakmasina bile raziyim ama :)) Yiyebilenlere afiyet olsun tabii ki de :)

    YanıtlaSil
  8. Hocam'ın kumpiri bir numaradır, harikadır...

    YanıtlaSil