18 Ağu 2009

...

Nerden baslasam acaba? Canim sIkkIndi dun biraz. Bazen cok yukleniyorum kendime. Yapmamak lazim. Dunyadaki her sorunu cevabi bende degil, olmasi da mumkun degil zaten. Ama iste neden yok diye hayiflaniyorum bazen :( kotu!
I don't know where to start. I was not feeling good yesterday. Sometimes, I am too hard on myself. Shouldn't do that! I don't have answers for everything in the world, and it is impossible to be so. But still, I sometimes wonder, why not :( bad!

Kendini kotu hissetmenin yegane cozumu: mutfak! Kendimi mutfaga attim ben de. Once eksi mayali ekmegimi mayaladim. Sonra burdan esinlenerek tarhana yapmaya basladim. Evi haslanan tomates-biber-sogan uclusunun kokulari sarmaya basladiginda benim sIkintilarimdan eser kalmamisti :) Tesekkurler!
Best solution to feeling blue: kitchen! So, I spent some time in my kitchen. First, I started my new sourdough loaf. Then, with the inspiration from here, I started making tarhana. When the wonderful aroma of boiling trio of tomatos, onions and peppers took over my house, there was no sign of anyone feeling down :) Thanks!

Tabiki kendimi iyi hissederken de mutfaktan cikamayacagim icin, bir de aksam icin ziyafet sofrasi hazirlandi :) Mutfakta tarif takip etmeden hislerini kullanarak yemek yapmak, ve sonucun guzel olmasi cok mutluluk verici!!!
Of course, I couldn't leave my kitchen when I was feeling better. So, I prepared a feast for dinner :) It makes me happy to cook using my senses instead of recipes, and to have good outcome!!!

Sabah kalkinca da ilk is tarhana ve ekmek kontrol edildi. Simdi yeni sikintilar yaratmak icin gunluk hayata devam etme zamanidir...
I checked the bread and tarhana first thing in the morning. Now it is time to go back to my daily life to create more problems to deal with...




2 yorum:

  1. Tarhana mi? Nasil yani :)) Eksi ekmegin mayasini hazirladim ama biz galiba eksi ekmek sevmiyormusuz :( Bir koca kavanoz mayam var simdi. Ben de gecen gun canim s1k1linca gidip cikolatali sufle yaptim. Sonra da oturup 3 tanesini yedim cikan 4 taneden :))

    YanıtlaSil
  2. Ben de saskinlik icindeyim tarhana konusunda, hayretle izliyorum kendimi :) Mutfakta ugrasmak iyi oluyor can sIkkInken :))

    YanıtlaSil