16 Tem 2009

biraz ara

Vermek lazim bazen. Disari cikarsam beynimin eriyeceginden korktugumdan, aram da bilgisayar basinda oldu bu sefer.

Su siralar 3 makale ile birden ugrasiyorum, kolay gelsin bana. Bir hafta icinde yapmam gerekenlerin listesi 100 bin kat artinca motivasyon diye bir sorunum kalmiyormus, bu da kayitlara boyle gecsin :)

Artik her gun okula gitmemi gerektirmeyen bir isim oldugundan, evdeki calisma ortamimi guzellestirmeye basladim bir yandan da. Kendime kocaman bir masa aldim, gecenlerde de yeni sandalye almistim. Cok daha rahat oldu. Bir de kutuphaneden aldigim kitaplari recall etmeseler cok sevinecegim. Ya da kutuphane benim olsa! Cok birsey istemiyorum aslinda, sadece science library benim olsun yeter, hatta math & stat kitaplari bile yeter :) Geyige vurdum iyicene...

Bir de son gunlerde fazlasiyla hasir nesir oldugum interdisciplinary grupdaki gozlemlerim var. Bunlari da siralayim, insanliga bir faydam olsun :)

Bir math, bir stat, bir de child development kisini bir odaya koyunca neler olur?

1. Math kisisi pure mathci oldugundan genel olarak stat.cilari ikinci sinif, diger herkesi dortuncu-besinci sinif gorur

2. Stat kisisinin advance real analysis'den (ki math kisileri bu dersi almaktan kacarlar hep) A+ almis oldugu butun bolumce bilindiginden, sozu gecen math kisisi sadece bu stat kisisi icin bir ayricalik yaparak onu birinci sinif vatandas olarak gorur

3. Math kisisi, sosyal yonunun az gelismisliginin de etkisiyle, c.d. kisini baya bir asagilar, sen ne biliyorsun ki gibilerinden. Stat kisisi math kisine gicik olur, ama c.d. kisisinin gicik olma seviyesi daha fazladir.

4. C.D. kisisi istatisiksel modelin assumptionlarinin kitaplarda ya da paperlarda sayfa doldurmak icin yazildigi kanisindadir. Kendi favorisi neyse, onu her duruma uygulayacagini dusunmektedir. Stat kisisi ve math kisisi her ne kadar gicik olsalar da birbirlerine c.d. kisisine assumptionlarin onemini anlatmaya adarlar kendilerini. Malesef cabalari bosunadir, tekrar denemek uzere baska bir gun bulusmaya karar verirler.

5. t-test her seyin cevabi degildir!!!!!

Buraya kadar sabirla okuyan birileri varsa, odul budur



her yer sari laler ile dolsun!!!

Ekleme: ycurl'un hatirlatmasiyla sari lalelerimizi renklendirelim :)

3 yorum:

  1. sari laleri gorunce aklima: Sana sarı laleler aldım çiçek pazarından sarkisi geldi. Sari laleler sana alindiysa alan kisiye dinletilmeli ama sarkinin Turkce olmasi kotu :) Sen aldiysan sorun yok lalelere bakarak benim icin de dinle :)) Evet motivasyon eger elinde yapacak cok sey olunca sorun olmuyor. Sen bir liste hazirla sonra yanina check at bitirdikce bak nasil muylu olacaksin :)

    YanıtlaSil
  2. Ben almadim, ama alt yazili dinletilmistir :)

    YanıtlaSil
  3. Evet simdi yazi tamamlanmis :))

    YanıtlaSil