4 Ara 2012

Bilgisayarimi temizlerken...

Bilgisayaimi degistirdim, eskiden yeniye gecis yapilirken belgeler de aciga cikiyor tabi. Asagidaki yaziyi bulfum 2009 Agustos ayinda yazilmis, ucakta. 3 seneden fazla gecmis uzerinden.

Bir suru sehrin uzerinden ucarken…

Ne demeli, ne yapmali bilmiyorum, ama hastalik oldu bende bu yeniden…surekli yazmak istiyorum. Belki de korkuyorum eve gidince yazmayacagim diye tekrardan. Surekli ama surekli yazmak istiyorum. Ben bu seviyorum sanirim, hem de cok!

Kisa bir oyku yazmak istiyorum, ama giris, gelisme, sonuc yok daha. Nasil baslasin bilmiyorum. Bir baslasam aslinda gerisi gelecek, ama daha konusu belli degil. Ask ustune mi olsun, diyorum sonra vazgecip, farkindalilik uzerine olsun diyorum, zihinsel farkindalilik. Sonra aklima baska bir fikir geliyor, diyorum ki cesaret uzerine olsun. Kararsizim, biliyorum. 

Bir de diyorum ki, aklima geleni yazayim. Kasmayayim, yok oyku olsun diye.  Mesela su an, ucaktayim. Koridor tarafinda karsimda duran minicik bir bebek var. 2 aylikmis. Annesiyle yalniz seyahat ediyorlar, annesinin dizlerinde yatiyor, Yuzu bana donuk. Cok sevimli. Elleri minicik, upuzun, incecik parmaklari var. Gozlerini annesinden ayiramiyor. Anne-cocuk bagi boyle basliyor demek ki.
On koltugumda baska bir anne var, iki cocugu ile seyahat ediyor, onun cocuklari daha buyuk 5-6 yaslarinda gibiler. Ucak insane dolu, her biri herhangi bir yere gidiyor olabilir. Her birinin yasami, yasamdan beklentileri baska. Herkesin bir beklentisi de olmak zorunda degil ya gerci. Bazen dunyada insan sayisi kadar dusunce var gibi geliyor, bazen de herkes birbirine cok benziyor gibi. Hangisinin dogru oldugunun da bir onemi yok gerci. 

Ben ne bekliyorum hayattan? Bilmiyorum, bir sey beklemiyorum sanirim. Benim icin bu etkili oliyor. Ben oyle yaptim hayatla anlasmami. Bir sey beklemizken insan, ufak seyler bile cok mutlu edebiliyor onu. Veya ne bileyim, neden bu olmadi diye uzuluyor, cunku olmasini beklemiyordu zaten. Olmasini beklemiyordu derken, olumsuz, karamsar bir hava yarattim gibi oldu. O degil demek istedigim. Kesin olacak demek yerine olacak mi olmayacak mi bilmiyorum seklinde yaklasmak olaya. Sonra olursa mutlu olmak, ama olmazda karalar baglamamak.

Bilmiyorum neden boyle oldum ben. Ustelik hep hedeflerin olsun, yuksek hedefler sec kendine denen bir ailede buyudum. Ben hedef secmek istemiyorum, sadece elimden geleni istedigimde yapiyorum.  Demek istedigim, doktora bitiyor degil mi? amacim doktorayi bitirmek benim, sonra ne bileyim, bilmem ne universitesinde ise girmek degil. Tabiki isterim ama olursa olur, olmazsa olmaz. Benim tek hedefim, o da hedef sayilirsa, mutlu olmak. Nerde ve nasil olursa olsun. Doktora bitince de nerde ise girebilirsem orda girecegim ise, simdiden dusunmenin, plan yapmaya calismanin bir anlami yok. Bir suru yere basvururum muhtemelen. Onlardan da kim Kabul ederse artik, o zaman dusunurum, simdiden buna kafa yormanin anlami yok. Madem yok, o zaman niye yaziyorsun diyebilrsin tabi. Herkes bunu soruyor bana da, yani doktora bitince ne yapacaksin sorusunu. Ondan. Yine de yazilmasa da olur tabi.
Herneyse…

Bakalim neler degismis... Ucaktaki iki aylik bebekten bahsetmisim, annesine bakiyor surekli diye, benim de guozlerimin icine bakan bir bebegim var artik, 3 sene once aklimda olmayan bir seydi bu. Ve hayir, anne cocuk bagi 2 aylikken golzerine bakarak olmuyormus, ondan cok cok once baslarmis, ogrendim.

Doktora bitti, yukardaki yazidan bir sene sonra, ise de girdim. Hatta yeni is ariyorum, hedef hala mutlu olmak. Belirsizlikler ayni su anda bende, dedim ya is ariyorum, is ariyoruz aslinda, hayat karisik. Sanki 2013 yazi Ispanya'ya veda yazi olacak gibi duruyor simdilik, bakalim. Seneye bu zamanlar nerde nasil olacagiz bilmiyorum, ama umarim mutlu ve saglikli oluruz.

Arizona gunleri yavas yavas bitiyor, Madrid'e donus gunu yaklasiyor, istiyor muyum gitmek, bilmiyorum.

Bir seyler degisiyor, ve ben inatcilasiyorum. Sadece bayan epsilonla mutlu olmak istiyorum, o saglikli olsun istiyorum. Ispanya'dan biktim ayrilmak istiyorum, ama ayni zamanda baska bir yere de gitmek istemiyorum. Simardim ben simardim...

Bir de anneannemi coook ozledim ben, kizimi gorup seviyordur bir yerlerden, degil mi?

1 yorum:

  1. Sen neden daha cok yazmiyorsun? Aslinda dogrusu senin oyku yazma vaktin gelmis ya da yazdigin varsa okumak isterim. Yeni bilgisayar iyidir, belirsizlikleri bilirim ama bosver cok takma su akar yolunu bulur. Bunu yazdigima kendim bile inanmiyorum. Bu yazdiklarina benzer bir yazi ben de yazmistim bir ucak yolculugunda sanki kendimi okurmus gibi geldi :) Haydi ben seni yazmaya motive edeyim ;) Bu arada bayan epsilonun adini soyledigimizde acayip tepkili bir Ates var burada :)))

    YanıtlaSil