13 Kas 2012

Jun.k food

bakalim neler cikacak klavyeden bugun, beraber gorecegiz.

Annelik iyi birseymis sevdim, annelik fedakarlik demekmis, annemi anladim. Annelik annesine daha da yakinlastirirmis insani, yakinlastim.Annelik zormus, zorlandim.

Duygusal kismi cok guzel isin, uykusuzluk, cildirma halleri, lohusalik hepsi var/vardi tabi, her duygu insan icin yasiyorum ben de hepsini, bazen teker teker, bazen topluca.

Is guc cok vazgecilebilirmis benim icin, dogum iznim bitip ise donecegim gunu hic sevgiyle beklemiyorum. Henuz entelektuel kismini ozlemedim hayatimin belki de. Belki de donecegim isle ilgili bir suru sorun olmasi sIkIyor canimi. Ama yok, i-hi...

Madrid'i ozledin mi deseniz, o da pek yok i-hi. Insan en azindan evini ozler di mi, yok! Yani soyle diyeyim donmenin tek guzel yani su anda, donunce gidilecek olan 1 haftalik istanbul seyahati. Bayan epsilon aile ile tanisacak diye heyecan duyuyorum, kuzenler falan da merakla bekliyorlar. Anne/baba/kardes uclusunun ozlemi zaten belli.

Anneligin bir  getirisi daha benim icin, uzaklarda olmak daha da cok koyuyormus.

Bir de her anne/cocgun kendi dogrusu varmis, basklarina kendi dogrulari kabul ettirmeye calismak gereksizmis, hem de cok.

Ne diyeyim, ozetle her isteyenin her dilegi olsun!!!

Bir de baslik pek bi alakasiz, farketmissinizdir buraya kadar okunduysa :)








5 yorum:

  1. 2.5 yil oldu ama bir cumlede ifade ettigin seyi henuz yazabilmis degilim annelik uzerine. Eger 4 ayda bu noktaya ulastiysan ne diyeyim :) Ama annem anne olunca anlayacaksiniz demisti bu da 2.5 yil sonunda yazabilecegim tek cumle olacaktir annelik uzerine. Bu arada postpartum olayi 6ay ile 1 yildan once pek kolay gitmiyor o yuzden duygusal inis cikislar hissetmen cok normal. Ise donmenin guzel bir yani oldugunu da farkedeceksin once bebegi birakiyorum diye uzuleceksin ama sonra yavas yavas kendine geleceksin :) Bak ben esimin yardimi disinda bu tempoyu 9-10 ay arasi surdurdum hatta ilk 5 ay calismadigimi da dusunursen ise donmek kendime gelisimi hizlandirip baska seyler de odaklanmami saglamisti. Turkiye ziyareti iyi gelecektir ;)

    YanıtlaSil
  2. Ben işe dönmek için can atmıştım. Hangi gün olduğunu bilememek hep bir kısır döngü beni öldürmüştü. Oğlum şimdi 16 yaşında. Her yaşı ayrı güzel . Her yaşını dolu dolu yaşayın ama kendinize mutlaka zaman ayırın. 4 yaşında anaokul sonra okul, 10 yaşından sonrada zaten sizin yanınızda yok
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ycurl, Turkiye ziyareti iyi gelecek biliyorum :)

    nilay, 16 yas o kadar uzak gozuktu ki birden gozume, goz acip kapayaa kadar gececektir eminim.

    YanıtlaSil
  4. işe dönmek bana başta zor gelmedi, hem çok kısa süreliğine gidiyordum, hem de yokluğumda genelde uyuyordu:) Şimdi 14.5 aylık olduğu şu sıralarda işe gelmek biraz daha zor geliyor bana, sabah gitmemi istemediğini belli etmesi ve kasım sonunda tam mesaiye başlayacak olmam bu isteksizlikte etkili sanırım..

    YanıtlaSil
  5. Sebnem, yaaa :( ben zamanla kolaylasir sanmistim...

    YanıtlaSil