8 Mar 2012

Bilbao

Tam bir sene gecmis uzerinden, hatirlamiyorum bile tam olarak nasildi gezimiz. Ama hazirlanmis fotolari gorunce onlari paylasayim dedim en azindan.

Bilbao, Bask bolgesinin (Pais Vasco) endustriyel sehri. Kuzey Ispanya cok guzel genel olarak, yemyesil, ve yemekler cok guzel. Bask bolgesinin en unlu sehri San Sebastian aslinda, 3 yildizli Michelin restoranlarinin sehri. Genel olarak Bask bolgesi zaten dunya capinda unlu Ispanyol seflerini yetistiren bir yer. Neyse, ozetle yemekler guzel ve ben hic 3 Michelin yildizli restonranda yemek yemedim, benim butcemi asiyor diyelim. Ama yemekler guzel demis miydim :))))

Andalucia'nin tapalari gibi bu diyarlarin da pintxolari var. Gittiginiz barlarda envari cesidi tezgahin uzerine cok istah acici bir sekilde dizilmis oluyor, ve istediginizi alip yiyorsunuz, sonra da kac tane yediginize bagli olarak hesap geliyor. Canim cekti simdi, neyse evin yakininda guzel bir Bask pintxo bari var :)

CIMG3575

Yukaridaki fotografta goruldugu uzere, yemekler kadar manzaralar da guzel.

Endustriyel olmasina ragmen ben cok sevdim sehri...

Guggenheim Muzesini

CIMG3416

Sokaklarda yururken birden karsima cikan manzaralari

CIMG3375


Modern ve tarihi yuzunu

CIMG3600

CIMG3448

Ama en cok da sehrin icinden gecip, sehri ikiye ayiran nehrini, bana Istanbul'umu hatirlattigi icin...

CIMG3408

2 yorum:

  1. ya bu bilbao cok ilginc bir sehir. sevilla da oyle bence... nedense ispanya diyince insana daha klasik, ronesans tarzi binalar cagristiriyor... bunlar boyle degil... bu bahar da yalan oldu be Burcu...

    YanıtlaSil
  2. Evet, her bolgesi cok kendine ozgu Ispanya'nin. Bir dahaki baharda olur belki :)))

    YanıtlaSil