Oncelikle eski mahallemizin sabit pazarina gidilip gerekenler alindi. Ne mi onlar? (4 kisilik)
- 4 cigala (cigala'nin Turkce veya Ingilizce'si nedir bilemiyorum -kucuk yengec diyebilirim belki-, ama yukarda karidesin yaninda goruyorsunuz) - bu yarim kilo falan oluyor
- 12 karides
- buyukce bir kalamar - 250 gr civari
- bir dilim fener baligi - biftek gibi, 250 gr civari
- bolca beyaz midye
- 1 litre balik suyu, aslinda bunu evde yaparim normalde, ama dun evi kokutmak istemedim :)
- 1 paket fideua sehriyesi - 500 gr, kalin tel sehriye gibi dusunulebilir, bunun yerine pirinc kullanilarak da paella yapilabilir.
- 1 sogan
- 1 tomates
- 1 dis sarimsak
- bir tutam safran
- kirmizi toz tatli biber
- tuz
- zeytinyagi
Sonra kucuk kucuk dogradigimiz kalamar giriyor paelleraya, onu takiben kup seklinde dogranmis fener baligi. Bu iki arkadas kaynasirken, sarimsak ve sogani yemeklik dogruyoruz ve paelleraya ekliyoruz
Domatesimiz de robotta unufak ediyoruz ve paelleraya ekliyoruz, ardindan toz biber, safran ve tuz da bu karisima katiliyor.
Bu noktada beyaz midyelerimiz (ing. clam, isp. berberecho) de paellerada yerlerini aliyorlar. Ardindan makarnamiz, ve kaynamakta olan balik suyumuz da ekleniyor, ve pismesini bekliyoruz. Fideua soyle gozukuyor bu noktada:
Fideuamizi hic basibos birakmiyoruz, guzelce karistiriyoruz asagidan yukari dogru, zira dibi tutarsa pek hos olmayabilir.
Suyunu cektikten sonra altini kapatip biraz bekliyoruz. Uzerine cigala ve karideslerimizi, bir de dorde bolunmus bir limonu koyup servis ediyoruz.
Vola! Afiyet olsun! Tabi son fotolar basimda bekleyen 3 kisinin sabirsizligi sonucu aceleye geldi...
Simdi, butun tarif paellera uzerine kurulu. Sonucta pisirilen kap onemli bir ayrinti. Ama tabi her sey degil. Eger derseniz ki ben de fideua yapmak istiyorum, ama paellera falan bulamam. O zaman gereken oldukca yayvan, ama derin olamayan bir tencere. Bir de alti cok kalin olmayacak. Kalinligi metal tepsiler gibi diyebilirim. Benim paellera 4 kisilik olan, ama alirken ogrendigim kadari ile 4 kisi icin 6 kisilik olanda yapilsa daha guzel olurmus. Sonucta derinlikten ziyade alan onemli dedi satan kisi.
offf benim bu deniz urunleriyle ilgili ogrenmem gereken cok sey var cok. zaten menulerin de cogunu anlamiyorum bu yuzden.
YanıtlaSilCok calismam lazim b, cok :)
elinize saglik!
Gulcin, Madrid, genel olarak Ispanya bu deniz urunleri icin cennet :) hayatimda gormedigim deniz urunleri ile dolu her yer! Tam bana gore :)
YanıtlaSilAstin sen astin :) Simdi bana paella tenceresi aldirtacaksin :) Tatma sansimiz olmasa da ellerine saglik!
YanıtlaSilyok yok en kısa zamanda yanına gelmem lazım:)ellerine sağlık, çok lezzetli görünüyor. Bir ara şu güzel pizzalarının da birkaç fotoğrafını sunarsan, ben çok sevinirim..
YanıtlaSilNevin, yaparsin paella tenceresi olmadan da :)
YanıtlaSilsebo,
"karyolanın yayları
ben sayarım ayları
sebnem gelecek diye
hazırladım çayları"
bekliyorum :) pizza yapinca koyarim fotolari, soz.
Görünen o ki iyice alışılmış Madrid'e. Ne güzel, ne mutlu sana! (Hoş alışılmayacak gibi bir yer de değil ya...)
YanıtlaSile bunu boyle ballandira ballandira anlattin, gelince yaparsin artik. :P
YanıtlaSilTijen, evet, alisildi :)
YanıtlaSilAyse, sen gel, ben yaparim, o sorun degil :)
langusteen mamma mia deniz urunlerine bayiliyorum, harika gozukuyor yanina beyaz soguk bir sarap oh gel keyfim key, afiyet olsun
YanıtlaSilBeste, deniz urunleri ile ask yasiyorum ben de :) Yaninda da buz gibi beyaz sarap!
YanıtlaSil