11 Ağu 2011

Kisa Kisa

  • Ali Desi.dero, sene 90, ilk okul gunleri,  mfo cilginligi! Nerden geldi aklina derseniz, sabah arkadaslari ali derler ali oturur bizim kahvede diyerek uyandim. Bizim yas grubundan olup sozlerini ezbere bilmeyen var mi acaba?



  • mfo'den devam edelim, ben severim kendilerini :) Mazhar'i yalniz da sevdim "bana yeniden sarkilar osyleten kadin derken" ya da sari laleler alirken. MFO'nun klasiklesmis sarkilari var tabi ama 80'li yillarda ilk okulda herkes "vak the rock" diye diye buyudu, ya da bizim okulda herkes :) ya da "peki peki anladik" ile. Guzel ilk genclik gunleri...  Peki ya "uyku biraz uyku, butun istegim buydu" diyenler? Ben sabahlari okula giderken hep soyledim mesela...
  • Simdi bu sarkilardan bahsedince, kasetlerimi hatirladim. Sanki 100 yil gecmis gibi uzerinden, di mi? Walkmansiz cikmazdim disari, tabi kaset falan da tasimak lazim, tek kasetle omur gecmez. O walkmanlere ne cok pil dokmusumdur kim bilir! Bir de kaseti basa-sona sararken cok pil giderdi! Siz de kalemle kaset cevirdiniz mi? Ben cok yapardim.
  • Ilk radyolu walkmanim oldugunda 12-13 yaslarindaydim. Sanirim liseyi bitirene kadar her gece kulagimda walkman takili, radyo dinleyerek uyudum. ODTU'de de walkmanli anilar aklima geliyor, demek universiteye ilk gittigimde de radyo dinleyerek uyumusum! Gece bol konusmali programlari dinlemeye bayilirdim! 
  • 1998 univeristeye basladigim yil! Yanima kasetlerimi ve walkmanimi alip gitmistim ODTU'ye. Ne zaman cikti bu mp3ler, ipodlar? ODTU'de ilk gunler sanki dunmus gibi geliyor bazen, bazen de sanki bin asir once gibi! Cidden ne kadar oldu oyle, bu teknoloji mi cok hizli gelisiyor, yoksa ben mi hizli yaslaniyorum. Dusunuce sanki internet, mesela, hep vardi gibi geliyor. Oysa ODTU'de yurt odalarina internetin ilk girisini hatirliyorum - ki kendi okulum diye soylemiyorum, ODTU internetin oncusu olmustur Turkiye'de- halbuki hep varmis gibi geliyor!
  • ODTU'de ilk gunler deyince aklima  ilk gunlerimde tanistigim bir arkadasim geldi, tabi kendisinden 2 saniye once mail almam da etkili :) Sebnem :) hazirlik atlama kursuna gittigimiz ilk gun tanismistik kendisi ile! ODTU'de ilk tanistigim insan olamasa bile ikincisi :) Simdi evde, dogum izninde, bebegini bekliyor! Burayi okuyunca cevaplamasi icin de bir soru kendisine, ilk zamanlar bu soruyu cok sorduk :) 
"Arkadaslaaaaarrrrrr, milkanin nesi ciksa super oluuurrrr?"

5 yorum:

  1. Mil-ka çı-tır gof-ret:)böyle vurgulaya vurgulaya ve de avazın çıktığı kadar bağırarak cevaplamak gereken bir soruydu!Hey gidi...

    YanıtlaSil
  2. " kendi okulum diye soylemiyorum, ODTU internetin oncusu olmustur Turkiye'de" Evet baslangic icin olabilir de benim mezun oldugum sene 97 ve Bogazicin de gayet efektif bir sekilde internet kullaniliyordu :) Ah bu ODTU'luler :)

    YanıtlaSil
  3. Ay farkettim sen kucukmussun ya ilkokul yillarinda mfo diye yazmissin :)) O grupta muzik konusunda hem sarki sozu hem beste yapma konusunda en yetenekli kisi Mazhar Alanson zaten tek basina yaptigi calismalarla da bunu gosterdi. Benim hala umudum var ;)

    YanıtlaSil
  4. Sebnem, evet!!!!

    Nevin, ODTUlulere laf atan sensin, ben Bogazici hakkinda bir sey demedim, butun yurt odalarina interneti ilk ODTU getirdi de demedim :) Ah bu Bogazici'liler :) mfo'nun ilk ablumu ele gune karsi 1984 tarihli, senin de ilkokul donemine rastlamis olmasi lazim :)

    YanıtlaSil
  5. Okudugum okuldan ornek vermistim yoksa ne haddime ODTU'ye laf atmak :) Ben diday didayi hatirliyorum ilk onlardan o da 1985'mis. Aslinda onlar daha eski bir grup Mazhar ile Fuat, kaygisizlar grubunu kurmustu sonra Fuat geldi. MFO adini da sonra aldilar galiba. Eminim plaklari vardir 1984 oncesinde. Zaten Ele gune karsi'da bulunan sarkilar da Ferhan Sensoy'un sahlari da vururlar oyunu icin hazirlanmis sonra sozleri degistirmisler :) Evet bak biliyormusum 1984 oncesini de :))

    YanıtlaSil