9 Ağu 2011

Kis gelmeden

DSC_0811

Maydanoz sevdam eskilere gider, 4-5 yasindan beri en sevdigim atistirmalik bir tabak dolusu limonlu maydanoz ve tursu olmustur. Hatta ayni yaslarda oldugumuz kuzenimle kurabiye mi tursu mu daha guzel tartismalarina girerdik bol bol. Daha sonra bunlari salgam suyu - visne suyu yaristirmalari aldi. Ben hala visne suyu sevmem, o da salgam suyu. Gerci benim visne suyu sevgisizligimin temeli garip tadli kutu mevye sulari ama olsun.

Bundan 9 sene once Amerika'ya ilk tasindigimda bir cok Turk gibi maydanoz diye cliantroya sarilmis, yasadigim sok karsisinda kendinden nefret etmistim. Neyse sonra Amerikan maydanozu, Italyan maydanozu ve clinatro arasindaki farki kesfettim de rahata erdim. Ispanya'da ise maydanoz bildigimiz maydanoz, hayat kolay!

Bir diger konu ise tursu. Amerikanya'daki ilk tursu deneyimim de pek hos degildi, tatli tursu benim icin yenebilir bir sey degil! Neyse, zamanla Turk tursusu nerden bulunur gibi sorularin cevabini bulduktan sonra hayatim kolaylasti.

Bunun bir de salca sorunsali var, bulguru biliyorsunuz zaten...

Salca sorunsalimizi cozdum, evde biber salcasi yapimi ile.

Tursu sorunsalini dun cozmeye basladim,  iki kavaniz tursu kuruldu, bakalim nasil olacaklar.

Bir de tabi tarhana yaptim, gecen sene yapamamistim tasinma telasindan. Bu kis bizi tarhanali gunler bekler...

Bir de tursu suyu olsa da icsek, hatta Eminonu'nde denize karsi icsek, daha da guzel olmaz mi?


6 yorum:

  1. oo kis hazirliklari :) tarhanayi yap cok mutlu oalcaksin. O maydanoz turune birde fransizlarin cerfeuil'u ekleniyor ama kesfetmekte guzel yahu:) tursu suyunu beraber icelim ama havalar serinleyince!

    YanıtlaSil
  2. Tursu isine de mi el attin? :) Bakalim el atmadigin baska bir sey kalacak mi? Hos ben de konserve olayina girmeye basladim hatta konserveleri kasada oderken kasiyer kadin ne yapacaksin diye sordu domates dedim o da satacak misin diye sordu :) Acaba farmers markette yer tutup bu ise mi girsem :)) Cilantro bildigin gibi taze kisnis ve ben de o kadar sevmiyorum onu salsa icinde cok anlasilmiyor ama maydanozun yerini tutmaz. Biber salcasini nasil yaptin?

    YanıtlaSil
  3. Beste, ah o tursu suyu!!!

    Ycurl, neden olmasin satabilirsin :) Burda kornisondan baska tursu yok :( Biliyorum taze kisnis, ben salsada da ayirt edebiliyorum, ve yemek iskence oluyor :( Biber salcasi icin yogurtland'in tarifini kullandim, baya guzel oldu. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. benim de maydonoz diye cilantro almışlığım var:) ve evet tadının hiç alakası yok, sevilcek gibi de değil benim için! Kışa hazırsın demek:)

    YanıtlaSil
  5. Ay maydonoz oyyk :P (bil bakalim kimim ben :) )

    YanıtlaSil
  6. Elif :) Maydanozlarin fotosunu koyarken aklima gelmistin :)

    YanıtlaSil