9 Nis 2011

Merhaba

Uzun zamandir ihmal ettim burayi. Bahanesi islerin yogunlugu diyelim. Once ozetler... Ispanya'daki ilk ders verdigim donem bitmek uzere. Bahar oyle hizli bir giris yapti ki, sort tisort gezmeye basladik. Ispanya gezmeleri basladi.

Simdi ana haberler...

Donem bitiyor dedik, ondan baslayalim. Hayatimda bu kadar saygisiz, bu kadar laftan anlamayan universite ogrencisi gormedim ben! Amerikanya'da haklarinda kotu konustugum butun ogrencilerimden tek tek ozur diliyorum, valla billa. Tamam salaklardi ama saygi tamdi. Burasi cok kotu o acidan! Bir de dedim kac kere, Amerikanya gencligi hic olgun degil, Avrupanyalilar oyle degildir diye, simdi goruyoruz kimin ne oldugunu! Tek tesellisi, burda adamlari siniftan atmasi daha kolay, cik git diye bagirabiliyorsun, ama yuzsuz cikmiyor. Dun basima geldi de, cik git dedim, cikmadi, quizden once. Ben de quiz sorularini vermedim kendisine, dedim bana ne, defol git. Sonra beni tehdit etti dersin kordinatoru ile konusacagim diye, ben git konus diyince, gidip o adami da tehdit etmis. O da "elinden ne geliyorsa ardina koyma" demis haliyle. Sinirden titredim valla, neyse ki heyecanim ve sinirim cok yuzume yansimaz, sinifta karizma gitmedi yani :) Neyse, degissin konu. Bu konu yuzunden yeterince zaman kaybettim zaten!

Bahara gelelim, hava cok guzel. Arizona havalarina alisik bunyem icin cok zor bir kis mevsimi gecti. Allahtan Madrid kara kis yasanan bir yer degil, yoksa halim zormus. Bir suru kislik kiyafet almam gerekti, neyse ki ben aliskinim. Evin Guney Amerikali kismi, kitanin Izmir'inden oldugu icin pek kis bilmiyor, bir bot almasi gerektigine ikna edene kadar canim cikti, ama sonra kis boyu cikarmadi ayaklarindan :) Neyse ki gecti o gunler! Oyle bikmisim ki soguktan, l. yazin bizim koye gidelim deyince agzimdan istemsiz olarak su cumleler dokuldu "ama orasi kis!" Oysa ki gecen sene haziranda Arizona'nin bunaltici sicagindan kurtulacagim icin nasil da sevincliydim l.'in koyune gitmek icin! Hayat ne garip :) l.in koyunden kendi koyume gitmistim direk, madrid aktarmali. Yazin ortasinda elinde kabanlarla seyahat edince herkes bir garip bakiyordu Madrid havaalaninda. Ozet: bahar geldi, hava guzellesti! Benim bunyem bu durumdan pek mesut!

Ispanya gezmelerinin ilk ayagi Madrid civarindaki minik kasabalar oldu. Hatta aile ziyareti sirasinda 3 ayri kasabaya gidildi, gezildi, sevildi. Ama evlilik ve b.nin yas atmasi kutlamasi torenleri icin Bilbao'ya gittik, ben kendisini cok sevdim! Deniz gordum mu ayagimi sokarim mantigindan plaja da gittik. Iste size b. nin Ispanyol sulari ile ilk temasinin goruntuleri! Flash haber!

Aslinda Bilbao ve Pais Vasco hakkinda yazilacka cok sey var, ama uzerinden nerdeyse bir ay gecti, bir baska bahara artik :)

6 yorum:

  1. evet, ayaklarimi koymusum :) bu acidan dusunmemistim.

    YanıtlaSil
  2. bir cizgi film vardi sari kanarya ve siyah beyaz bir kedi bunu habire yemeye calisiyor.Onun lafidir bir kedi gordum sanki:)

    YanıtlaSil
  3. su biraz soğukmuş sanki:)
    iyi ki geri geldin

    YanıtlaSil
  4. Merak ettiydim se yazmayinca, iyi oldu. Ogrencilerin bu kadar oldugunu bilmiyordum.... Annenler geldi mi?
    Burasi da ufaktan isinmaya basladi.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Beste, unutmusum o cizgi filmi :)

    Sebnem, evet soguktu baya.

    Ayse, ogrenciler tam felaket. Bugun yine quiz var, dun gece uyuyamadim sinirden bugun ne olacak diye! Annemler geldiler, gittiler, mektupta anlatirim :)

    YanıtlaSil