12 Ara 2010

Hastalik, sicak sarap ve digerleri


Bogaz agrim beklendigi gibi nezleye cevirdi. Simdi gecmesini bekliyorum. Disim icin antibiyotik kullaniyordum, o bitti, agri bitmedi. Senelik nezlem yani.

Bir kac gundur yemek falan hic bir sey yapmiyordum, bugun hastalik halinden kurtulma calismalari sayesinde taze zencefilli kurabiye ve sicak sarap yaptim. Sicak sarap icin bir kac tarif buldum, sonunda ortaya karisik bir tarif denedim, elmali, portakalli, vanilyali, zencefil, tarcin ve karanfilli. Bu arada burda vaniyla ozu bulunmuyor. Ben de kendim yapacagim mecburen, bir votka alayim da.

Buralarda bir gun kar yagdi, sonra bir daha yuzunu goremedik, ama hava soguk, ozellikle arizona kislarina alismis biri icin. Bir de kislik kiyafetim pek yokmus, mecburen alisveris yapiyorum, kader :)))

Gecen sene bugun kardesim teslim olmustu birligine askerlik icin, bu sene de kuzenim gidiyor askere. Herkese kolay gelsin, herkesin kardesi, oglu guzel guzel gidip donsun.

Yarin sabah Ispanyol brokrasinin kollarina atmam gerekiyor kendimi, umarim her sey yolunda gider. Insan korkuyor bu sefer ne olacak diye!

Asagidaki resim de havalarin guzel oldugu bir pazar gununden, ogle yemegi oncesi "aparetivo"dan. Icecek bir sey aldiginizda genelde bir tapa bedava, bira da 1-1.5 euro civari. Ama bu pazar gunu aparetivo olayinda ikram biraz abartiliyor, sekilde goruldugu gibi. Tabi bira fiyati da artiyor, ama oldukca keyifli.



2 yorum:

  1. bitiyorum bu tapas isine ben:) afiyet seker olsun, kendi kendine sicak sarap hic fena olmamis vanilya fazla bile bence:) afiyet seker olsun.

    YanıtlaSil
  2. Beste, tesekkur ederim :) Tapas benim de favorim.

    YanıtlaSil