19 Ağu 2009

sabirsiz / impatient

Meslegime yarasir bir sekilde deneysel dizaynimi yaptim tarhana konusunda. Bir gece mayalanan tarhana 4 parcaya bolundu.
I designed an experiment, which should be expected from someone in my profession :) After letting the tarhana dough rest overnight, I divided it into four batches.

Parca 1: Balkonda golgede kurutuluyor / Batch 1: Getting sun-dried in shadow in the patio

Parca 2: Evde masa uzerinde kurutuluyor / Batch 2: Getting dried in the living room

Parca 3: Firinda kurutuluyor (32C/90F) / Batch 3: Getting dried in the oven (32C/90F)

Parca 4: Mayalanma durana kadar bekliyor / Batch 4: Waiting until the fermentation is over

Simdi neden sabirsiz olduguma gelirsek.... / Now, here is why I am impatient....

Dorduncu parcanin bir kismi calindi, ve corba haline getirildi!!! Neyse ki corbanin tadi fotograf cekme yetenegimden cok cok daha iyi :) Insallah kurutma isini de duzgunce halledebilirim!!!
A portion of batch 4 is stolen, and turned into tarhana soup!!! I am glad that taste of the soup is much better than my photo-taking abilities :) I hope I can survive the drying process as well!!!





5 yorum:

  1. Ha ha evet cok deneysel dizaynci gordum seni :)) Bakalim hangisi en iyi sonucu verecek merak icindeyim. Bu arada yas tarhana olarak annem buzdolabinda saklar kurutmadan da.
    Burcu bu sicakta corba mi icilir ya? :))

    YanıtlaSil
  2. tadina bakmak icin havalarin sogumasini bekleseydim, ocaga kadar bakamayabilirdim :)))

    YanıtlaSil
  3. Harikasın! Ben de deneyselden yanayım ya senin kadar çeşitlendirmiyorum. Eh zaten ev küçük, bir de yayılırsam annemden bir ton azar işitirim! Güzel olmuş mu tarhanan, beğendin mi?

    YanıtlaSil
  4. Tijen,ilk ictigimde begenmistim. Ama yas olan bekledikce daha eksi bir tat aliyor gibi. Kurulari denemedim daha, merak icinde onlari bekliyorum :) Benim avantajim, Arizona'nin nemsiz 45 derece ve uzeri sicaginda her sey cok cabuk kuruyor :)

    YanıtlaSil
  5. Tarhana denemelerinin sonuçlarını merak ediyoruuummmm!

    YanıtlaSil