29 Tem 2009

beklerken

Bekledigim ilginc bir sey degil, hali temizligi icin gelecekleri bekliyorum. Ilginc degil ama zahmetli, malum her seyin yerini degistirmek gerekiyor, sonra geri yerlestir falan, uzun is. Neyse, temizlik iyidir :)

Beklemek sinir bir sey aslinda, bir an once gelseler de ben de gunluk rutinime geri donsem. Daha gidip posterimi basacagim falan filan.

Bir de su sicaklar cok yordu artik beni. Bisikletimle okula gidebilmeyi istiyorum tekrar. Ya da ne bileyim cami acinca iceri hafif ruzgar gelmesini, sicak hava bombasi yerine. Gerci soguk bir yerlere gidersem burdan sonra ozlerim ama onu da o zaman dusunuruz.

Tam bunlari yazarken pencerenin onundeki agac sallanmaya basladi baya, ruzgar esti yani :) Normal tabi, hala her an muson yagmurlari gelebilir. Gerci excessive heat warning hala devam ediyor sanirim ama muson sezonundayiz. Boyle muson yagmurlari falan denince kendimi tropik bir yerde yasiyormus gibi hissediyorum :)

Col aslinda tabi de, bence Ankara'nin bozkirlarindan cok da farkli degil buralar. Ya da ne bileyim col denince benim aklima arap colleri geliyor boyle Sahara falan. Burasi daha cok bozkir gibi diyelim.

Ankara'li arkasdaslar alinmasin :) Severim Ankara'ya gitmeyi, ustelik sadece Istanbul'a donusunu degil, ODTU A1 kapisindan girisini :) Cidden ne guzeldir ODTU kampusu, Turkiye icinde ozerk bolge gibi. Kimileri sinir oluyor kapidaki kimlik kontrollerine ama hocam, ben olmuyorum. Bir nevi herkes iceri giremedinden kampusde bazi seyler cok rahat.

Guzel okuldur ODTU. Severim kendisini. Yerleskesi sehir gibidir, kucuk capta tabi :) Yilin ilk kar yagisinda yurtlarda senlik olur. Yurdumuzun Izmir, Antalya gibi karla pek hasir nesir olmayan sehirlerinden gelenler bayram havasi yaratir butun gece, cocuklar gibi sen, dans ederler yagan karla beraber. Stadyumda guzel icilir, ankara isiklarini izlerken. Bahar senlikleri superdir, hele Yeni Turku gelmisse. Derya Koroglu konser gunu kampusu turlar hep, sonra Gunebakan'i soylemeden once der ki bu sarki ODTU'deki ogrencilik gunlerimiz icin gelsin :) Yeni Turku'yu ODTU bahar senliklerinde dinlemek bambaskadir.



Nerden basladim nerelere geldim, benim ODTU'm gelmis :)

2 yorum:

  1. Ben Ankara'yi sevmem gittikce de cirkinlesiyor zaten :) Ama ODTU kampusu guzel bir itirazim yok. Bizim universitede kimya muhendisligi bir koridorda yer alirken odtu'de kocaman binaya sahipti. Kiskanmistim haliyle ama odtu mezunu olanlar da gelip bizim universitede yuksek lisans yapiyordu :)) Bizim universitenin tek avuntusu mukemmel Bogaz manzarasi ama benim okudugum bina o manzaraya sahip degildi :(

    YanıtlaSil
  2. Evet, o yuksek lisans yapanlar cok var, onun bir nedeni de insanlarin Istanbul'da calisiyor olmalari :) Kimya muhendisliginin de bir suru binasi var gercekten. Benim 4 senelik yurt hayatim boyunca hep oda arkadaslarim kimya muhendisliginden oldu :)

    YanıtlaSil