3 Haz 2009

ses vereyim...

Istanbul'dayim bir 10 gundur falan, bir 10 gun sonra da yine AZ yollari...

Her sene soyluyorum ama "neresi sila bize neresi gurbet". Gerci cevabi da biliyorum, her yer sila :) Ben kucukken de tasinmistik baya biz. Aliskinim yani yeni yerlerde yeni hayatlar kurmaya. Gerci yaslandikca zorlasiyor tabiki de ama bu ozelligi bunyede barindirmak guzel sey!

Bir kac yil once bir arkadasimin arkadasi ile tesadufen karsilasmistik. Benim adimdan milyon tane insan oldugundan, hangi b. oldugumu belirmek icin Arizonali olan demistim, hala dalga geciyorum kendimle :) Tabiki Arizonali degilim ama orda da 5 senedir yasiyorum, insan AZ'yi bile benimsiyorsa hayatta benimsenmeyecek sey yok olabilir :)

Doktora da birgun bitecek malum (yani oyle rivayetler var), bakalim sonra neler olacak. Nerelere tasinilip neler yasanacak...Bir yandan korku duyuyorum, bir yandan da heyecan. Bazen ne aceleci oluyorum, degil mi? Daha dur kizim, vakit var!

Onun disinda hayat guzel! Yani, hayati guzel gormeyi secersen guzel, ben de oyle yapiyorum. Bu aralar aslinda cok bos islerle ugrasiyorum. Okumam gereken paperlar benimle dunya turu yapiyorlar, ben salak salak internette geziniyorum. Bazen oyle yorgun hissediyorum ki kendimi, butun gun yataktan cikmak istemiyorum. Butun senenin yorgunlugu cikiyor herhalde.

Bir de her tanidik ne zaman bitiyor doktora diye soruyor, bir de bitince ne yapacaksin. Burdan tavsiye, doktora ne zaman bitiyor diye sorulmaz insanlara. Ya da bilmiyorum cevabini aldiginizda bu o doktora ogrencisinin doktorayi sallamadigi anlamina gelmez. Malum, sallamayan adam doktora yapmaz zaten.

Baska bir konu da doktora yapan birisi assistant prof olarak ise girince o lise ogretmeni olmaz, lutfen kimse demesin ay ne guzel tatili bol diye :) Emin olun yilda 2 hafta izini olan calisanlarin daha cok tatili var, en azindan hafta sonlari var. Tabi bu Amerika'daki doktora ile ilgili, Turkiye'de nasil oluyor bilmiyorum.
Ben bu konuda herkesi egitmeye adadim da kendimi!

Neden bahsediyordum, nereye geldim. Anne arkadasi adiyla yasayan teyzeler sagolsunlar :))

4 yorum:

  1. Ha ha cok iyi ya. Doktora biter merak etme sonra yeni kapilar da acilir. Turkiye'de universitede hoca olmakla burada olmak arasinda biraz fark var. Burada tenure almak icin proje yazip para getirmen gerekli orada oyle bir derdin var mi emin degilim. Duyumlarima gore tubitak iyi para veriyormus :) Oh Istanbul'un keyfini cikar. En guzel zamanlari. Bogaz'a git benim icin de sahil kiyisinda cay icip simit ye :)) iste bunu dunyanin neresine gidersen git bulamiyorsun :)) Burasi feci sicak olmaya basladi. :(

    YanıtlaSil
  2. Sicaklar cehennem sicagina donuyor desene :( Senin icin de yaparim bir simit+cay Bogaz'da, hayir demem hic :)) Turkiye'de nasil ben de pek bilmiyorum, ama sanki cok arastirmana, grantlerine fln bakmiyorlarmis gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
  3. oooy oyy... yaraya tuz basma. "doktora ne zaman bitiyor?" "eee daha ne kadar var?" ne bilim, hocalarin keyfi ne zaman gelirse... zaten eteklerim tutusuk durumda 5 senedir, yangina korukle gidiyorlar...

    YanıtlaSil
  4. Ayse, cok felaket sorular bunlar. Hayir ne zaman bittigi de onlar icin onemli degil aslinda. Neden israrla soruyorlar bilmiyorum :)

    YanıtlaSil