This post is written on Jan 22, I decided to post at last:)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Burayi biraz doktora depresyonundan cikarip yemek blogu havasina sokalim! /
Let's get away from the PhD depressions a little but, and talk about food!
Yemek yapmayi cok sevmeme ragmen yemek yaparken fotograf cekmek hic aklima gelmez.
Ama gecenlerde baya bir saatimi mutfakta gecirmeye karar verince, fotograf cekme istegim de uyandi. /I love cooking, but I never take pictures of what I cook. But the other day, I planned to spend long hours in the kitchen, and thought about taking pictures.
Menumuz soyle: / Here is our menu:
Baslangic: Adacayli makarna
Appetizer: whole wheat fettuccine with sage

Taze makarnanin haslanmasi en fazla 2-3 dakika ancak suruyor, o yuzden sosunu haslamadan once hazirlamakta fayda var. / Fresh pasta takes about 2-3 minutes (max) to cook al dente. Hence, it is better to start the sauce earlier.
Benim adacayi sosum icin gereken mazemeler, kisi basi 3-4 yaprak taze adacayi, 4-5 dis sarimsak (bu kisi basi degil :) ), yarim limon kabugu rendesi ve 1/4 su bardagi file badem. / For sage a la b. , you will need 3-4 sage leaves per person, 4-5 garlic cloves (in total), zest of half of a lemon, and 1/4 cup sliced almonds.
Ana yemek: Cioppino, yaninda ev yapimi baget ekmek (tarif yakinda eklenecek)
Main Course: Cioppino with homemade french bread (recipe will follow)
Tatli: Sicak helva (tarif yakinda eklenecek)
Desert: Hot helva (recipe will follow)
Oo neler yapmissin sen boyle. Ama makarna icin kac yumurta ne kadar un? :) Goz karari mi?
YanıtlaSilberaber yaptigimizdaki gibi olacak kivami iste :) Goz karari daha cok. Un azar azar ekleniyor ya. Ama 3 yumurta ile basliyorum genelde. 3 yumurtadan 3 kislik appetizer olacak kadar + iki kisilik ana yemek olacak kadar cikti o sefer.
YanıtlaSil