2 Eki 2009

ekim / october

İnsani sıcaklıklara geri döndük sonunda!!! Artık dışarda yürüyebiliyoruz gönül rahatlığıyla. Mesela ne bileyim, bugün öğlen okula bisiklet ile gidebileceğim. Aylar sonra cam açabiliyoruz sonunda! Mutluyum, çünkü odama temiz hava doluyor :))) Yaşamayan bilemez :)
Humanly manageable temperatures are back!!! We can walk outside now again, without baking. For example, I can go to school today by bike, at noon. After months, I can open the windows in my apartment! I am happy, because my room is filled with fresh air :))) You have to experience the summer here in order to really understand what I mean :)

Onun dışında araştırmam ile boğuşuyorum, günlerden cuma... Cumanın, veya haftasonunun anlamı normalden çok farklı bir doktora öğrencisi için. Mesela cuma demek benim için, öğlen molamda seminere gitmek demek, sonra da çalışmaya devam. Cumartesi de sabah yoga, sonra çalışmaya devam. Diğer günler de benzer. Günlerim monoton gibi gözükse de aslında değil hiç :) Çünkü araştırma birgün beni bulutların üzerinde gezdiriken yine aynı gün içinde intihar eğilimi göstermeme sebep olabilir. Calkantılı ve heyecanlı bir hayat yani bizimkisi :)))
Other than that, I am dealing with my research, and it is Friday today... What Friday or Weekend stands for a PhD student is much different than the average person. For instance, Friday for me is going to a seminar during my lunch break, and then continue working, and Saturday is starting the day with an hour of yoga and going back to my research. The rest of the week is similar. Even though my days appear to be boring and monotone, they are not :) Because, my research, one day, may make me feel like on the top of the clouds, and may make me suicidal on the same day. So, my life is surprising with unexpected turn of events and crazy :)))

Bir de ben yapılacak milyon tane iş olduğunda motivasyon fln aramıyormuşum.
I discovered that I don't need motivation when I have one million tasks at hand.


Hafta sonunu dinlenerek ya da çalışmayarak geçirenlere iyi hafta sonları! Gözüm kalmaz merak etmeyin, ben aslında derinlerde bir yerde memnunum halimden :)
For people who spend their weekends resting, or at least, not working: Have a great weekend! Don't worry, I won't envy. Deep down, I enjoy my situation :)

1 yorum:

  1. Tarhana denemeleri nasıl sonuçlandı diye o yazıya yorum yazdım ama gerilerde kaldı belki görmezsin diye burada da soruyorum. Boston'dan Alev tarhana yapmak istiyor da belki senin yöntemlerden birini kullanabilir. (Uzak köşe, yani blogunun adı)

    YanıtlaSil